ראיון עם עמית נשרי  שנערך
  באתר Restpro.co.il
דף הבית >> לאפיס בתקשורת >> אבא ראש-עיר והבן ראש-קולינרי / שולמית אטיאס
 

אבא ראש-עיר והבן ראש-קולינרי/ מאת שולמית אטיאס

עמית נשרי, בן 29, יועץ קולינרי הבראת והקמת עסקים, הבן של ראש עיריית קריית אונו. עמית מתעסק באוכל, מעניק ייעוץ ארגוני למסעדות, מדריך ויועץ קולנרי. שותפו העסקי של עמית לחברת "לפיס" הוא ניר שלמה אשר הוא שף וביחד הם עושים אירועים פרטיים. "לפיס" היא סוג של אבן כחולה המסמלת מסמלת אופטימיות וטוהר מידות וכן את מזל שור בו נולד עמית.

"אנחנו נותנים הכוונה והרמה של עסקים השרויים בבעיות", אומר עמית, "ניר הוא השף במטבח ואני מטפל בכל מה שקשור לבר, למלצרים, ליין, לבירות. מגיל 15 אני עובד בענף המזון. התחלתי כנער ב"בורגר-ראנץ" בקריית אונו ולאחר מכן עבדתי בקפה "נואר" בתל-אביב וכן ניהלתי מסעדת "עמבורגרים" ובקפה "גיטל" בראש פינה". עמית למד ב"תדמור" ובבית ספר לברמנים ב"זמן אמיתי", בצבא היה קמב"ץ משטרה צבאית, ניהל וארגן אירועים ברמה מבצעית ומכאן החל להתעניין בנושא ניהול עסקים.

עמית גדל בשכונת גרין ברחוב מונטיפיורי עד גיוסו לצה"ל. הוא למד בבית ספר היסודי "ניר", שם למדו גם אחיו ואחיותיו, וכן בבית הספר התיכון "בן צבי" במגמה ספרותית-אמנותית. מה אוהב עמית בקריית אונו? "האנשים איכותיים", הוא אומר, "מקום שאני אשמח לגדל בו את ילדיי בעתיד. קריית אונו היא חממה לילדים איכותיים. משקיעים המון בילדים".

עמית התחיל לבשל בבית לאחיותיו ולאחיו הגדול. "כל פעם משהו אחר", מספר עמית, "לפי מה שהיה במקרר. הכנתי פיצות מפיתה, בצל, רסק עגבניות ותבלינים. הכנתי קלאב-סנדוויץ מכל מיני סוגי גבינות וגם הכנתי ארוחות לחברים". בגיל 21 קיבל עמית מתנה מפריז גלויה ממוזיאון הבובות ובה תמונה של שף. מתחת לתמונה, מספר עמית, נרשם שמו, ואז אמרו לו "עכשיו תתחיל להיות שף".

"היום", מספר עמית, אנחנו מלווים עסקים נכשלים ועסקים חדשים מאלף ועד תו ומספקים להם ייעוץ קולינרי. אנחנו מכינים ארוחות בבית הלקוח לפי תפריט שנקבע מראש כולל יין, מלצרים, אוכל, פרט לכלים במטבח אשר קיימים בבית הלקוח. אנחנו נותנים סיוע ולווי לשלב הקמת העסק (מסעדה, בית קפה, בר, חנויות לממכר אוכל מוכן), כולל בניית תוכנית עסקית, בניית תפריט, food cost, הכשרת עובדים והתחלת עבודה...הלקוח הישראלי מתחיל להבין מה זה איכות השירות, הן במוצרים שהוא קונה והן במצרכים שהוא אוכל". שאיפת שני השותפים הינה לבנות עסקים בריאים אשר נותנים את המיטב ללקוח. לשאלה מה הייחוד של חברת "לפיס" משיב עמית, כי "הוריי, יוסי וסימה נשרי, חינכו אותי להיות ישר, פרפקציוניסט וטוב-לב. כל התכונות האלה יוצרות משהו חזק אשר ליווה אותי והטמיע בי ערכים של מצוינות ומקצועיות. וכך אני רואה את השירות שאני מעניק לאנשים. שותפי, ניר שלמה, מגדיר את עצמו, כשף פדנט ועצבני. גם לו מאד חשוב הדיוק במטבח וכך זה משתקף באוכל משובח לאניני טעם". באשר לסגנונות בישול, פירט עמית, כי הללו מתאימים לפי סגנון הלקוח ולדרישותיו. בישול לדעתו הוא סוג של אמנות. "ההבדל הכי גדול ביניהם", הוא אומר, "שהפידבק בבישול מגיע מייד. גם הסיפוק עצום".

"האהבה שלנו זה מה שאנחנו עושים", אומר עמית, "ככל שאנחנו מתעסקים בזה יותר הרמה עולה וכל העת אנחנו לומדים". האני מאמין של עמית הוא בפתרון בעיה לפני שגדלה ומניעת הזבוב מלהפוך לפיל. "כך אין לי תהיות", מסביר עמית, "לגבי דרכי, האם הייתי בסדר אם לאו...אנחנו נותנים את מה שאנחנו הכי טובים בו לאחרים. תורמים מעצמנו את הידע הקולינרי והמקצועי שלנו". עמית מספר על עצמו, כי כמו אביו הוא "הולך בדרך הישר, בדרך הקלה, בדרך שלא צריך להסתיר מאומה וכך אין לי הפתעות".

במקביל עובדים ניר ועמית במסעדה איטלקית בפולג, ליד איקיאה, אשר נקראת "פומודורו" (עגבניה בספרדית). ניר, השף של המסעדה, ועמית הוא הסושף. השניים עובדים בה על מנת להיות מעודכנים וערים לתרחישי השוק, לשינויים בתחום, למוצרים חדשים. לדעת עמית השוק הקולינרי בישראל שרוי עדיין בחיתוליו ולכן צצים הרבה מקומות חדשים אשר נופלים מהר והתחלופה מאד גבוהה לעומת אירופה בה אורח החיים של מקומות איכותיים עובר את ה-50-60 שנים. מדוע אין זה כך בישראל?". חלומו הגדול ביותר של עמית הוא "להיות בעל מסעדה בקריית אונו, שזה הבית, וגם להיות כתב לענייני אוכל".
עמית מספר על אביו ואומר, "גם היום, כשאבא עסוק בניהול העיר מהבוקר עד הלילה יש לו את הזמן לתת עצה וכיוון בשעת הצורך. אני אוהב את אבא מאד מאוד וגאה אותו על כך". על אמו הוא אומר, כי היא האוזן הקשבת לכל הבעיות היומיומיות.

 



www.lapisltd.com      office@lapisltd.com      פקס:  03-5480161  :Fax     טל':  050-7777078  :Tel    קרית אונו  ת.ד: 606 Kiryat -Ono p.o
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                   ייעוץ קולינרי | food cost |                                     

רישוי עסקים |

לייבסיטי - בניית אתרים